Danny van der Eijk nieuw bestuurslid

Danny van der Eijk (56), voormalig lid van de raad van bestuur van Achmea is per 23 september 2015 bestuurslid van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Van der Eijk neemt het bestuurslidmaatschap over van Peter Kok die vier jaar in het bestuur van Stv heeft gezeten. ‘Met de komst van Danny van der Eijk krijgen we er een bestuurder bij met veel ervaring in het verzekeringsvak en vooral met het thema Klantbelang Centraal’, stelt Elly Blanksma, voorzitter van de stichting.

Per 23 september

Van der Eijk neemt per 23 september het bestuurslidmaatschap over van Peter Kok. Peter Kok, voormalig CFO van Delta Lloyd heeft vier jaar in het bestuur van Stv gezeten. Kok gaat aan de slag als commissaris bij Das Rechtsbijstand. Omdat dit niet is te verenigen met zijn activiteiten als bestuurslid van Stv, vertrekt Kok.

Over Danny van der Eijk

Danny van der Eijk (56) was tot 1 mei 2015 lid van de raad van bestuur van Achmea. Bij Achmea is Danny van der Eijk verantwoordelijk geweest voor de Divisie Schade & Inkomensverzekeringen, Divisie Centraal Beheer, Marktstrategie en diverse programma’s waaronder Klantbelang Centraal.

Samenstelling bestuur

Het bestuur van de Stichting toetsing verzekeraars bestaat uit vijf leden, van wie het Verbond van Verzekeraars er twee voordraagt (Jan Steenman, voormalig directievoorzitter De Europeesche Verzekeringen en Danny van der Eijk, voormalig lid van de raad van bestuur van Achmea). De andere twee bestuursleden zijn voorgedragen door de Consumentenbond (Dick Westendorp, voormalig algemeen-directeur van de Consumentenbond) en door de Vereniging Eigen Huis (professor Willem van Boom, hoogleraar privaatrecht in Leiden). Onafhankelijk voorzitter is Elly Blanksma, burgemeester van de gemeente Helmond.