Elly Blanksma nieuwe voorzitter Stichting toetsing verzekeraars

Elly Blanksma-van den Heuvel (55), burgemeester van Helmond, is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Blanksma volgt Ieke van den Burg op, die in september 2014 overleed. Waarnemend voorzitter Dick Westendorp: “Met haar kennis van financiële zaken en haar bestuurlijke kwaliteiten hebben we met Elly een uitstekende voorzitter om  het Keurmerk Klantgericht Verzekeren verder vorm te geven.”

Elly Blanksma.jpg

Elly Blanksma-van den Heuvel

Blanksma neemt per 1 maart de voorzittershamer over van Dick Westendorp die het voorzitterschap tijdelijk waarnam. Blanksma: “Ik was direct enthousiast toen ik werd gevraagd voor deze functie. Ik ken de sector goed van mijn tijd als lid van de Tweede Kamer en heb de afgelopen jaren de ontwikkelingen gevolgd. Het Keurmerk is belangrijk om de dienstverlening van verzekeraars verder te verbeteren en ervoor te zorgen dat het klantbelang steeds centraal staat. Dat draagt bij aan herstel van vertrouwen en daar wil ik me graag voor inzetten.”

Over Elly Blanksma

Elly Blanksma was van 2006 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Zij was financieel woordvoerder, totdat zij in 2012 werd aangedragen als kandidaat voor het burgemeesterschap in Helmond. Bij haar vertrek uit de Tweede Kamer in september 2012 werd Blanksma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Op 1 november 2012 werd Blanksma als burgemeester beëdigd.

Samenstelling bestuur

Het bestuur van de Stichting toetsing verzekeraars bestaat uit vijf leden, van wie het Verbond van Verzekeraars er twee voordraagt (Jan Steenman, voormalig directievoorzitter De Europeesche Verzekeringen en Peter Kok, voormalig CFO van Delta Lloyd). De andere twee bestuursleden zijn voorgedragen door de Consumentenbond (Dick Westendorp, voormalig algemeen-directeur van de Consumentenbond) en door de Vereniging Eigen Huis (professor Willem van Boom, hoogleraar privaatrecht in Leiden). Onafhankelijk voorzitter is Elly Blanksma.