Gerard ten Brincke nieuw bestuurslid Stv

Gerard ten Brincke (62 jaar) wordt per 18 april 2018 bestuurslid van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Ten Brincke was tot 1 april 2016 directievoorzitter van recreatieverzekeraar De Europeesche. ‘Het is belangrijk dat zowel de kennis van verzekeraars als de stem van de klant goed zijn vertegenwoordigd in ons bestuur. Gerard brengt veel kennis mee over het verzekeringsvak en is daarom een waardevolle aanvulling voor ons bestuur’, aldus Elly Blanksma, voorzitter van Stv.

Ten Brincke neemt het bestuurslidmaatschap over van Danny van der Eijk die ruim twee jaar in het bestuur van Stv heeft gezeten. Van der Eijk werd onlangs voorzitter van de raad van commissarissen van Univé en die functie is niet te combineren met het bestuurslidmaatschap van Stv.

Over Gerard ten Brincke

Gerard ten Brincke (62 jaar) was tot 1 april 2016 directievoorzitter van De Europeesche. Daarvoor was hij onder andere directeur Schade bij a.s.r. Ten Brincke: ‘Ik heb de toegevoegde waarde van het Keurmerk van dichtbij meegemaakt bij De Europeesche. Ik vind het belangrijk dat verzekeraars het klantbelang daadwerkelijk centraal stellen en ik kijk ernaar uit om daar als bestuurslid aan bij te dragen.’

Samenstelling bestuur

Het bestuur van de Stichting toetsing verzekeraars bestaat momenteel uit vier leden, van wie er twee uit de verzekeringsbranche komen (Gerard ten Brincke en Jan Steenman, beide voormalig directievoorzitter De Europeesche). Het andere bestuurslid heeft een consumentenprofiel (Hein Albeda, zelfstandig adviseur). Onafhankelijk voorzitter is Elly Blanksma, burgemeester van de gemeente Helmond.