Hein Albeda nieuw bestuurslid Stv

Hein Albeda (57), zelfstandig adviseur in projecten rond kwaliteit, innovatie en burgerparticipatie, is per 1 april 2017 bestuurslid van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Albeda neemt het bestuurslidmaatschap over van Dick Westendorp die zes jaar in het bestuur van Stv heeft gezeten. Albeda was hiervoor vier jaar voorzitter van de adviescommissie van Stv. ‘Vanuit zijn functie als voorzitter van de adviescommissie kent Hein alle ins en outs van het Keurmerk. Bovendien weet Hein vanuit zijn adviseurswerk goed wat belangrijk is voor de consument. Daarom vult Hein ons bestuur goed aan’, aldus Elly Blanksma, voorzitter van de stichting.

Over Hein Albeda

Hein Albeda (57) is zelfstandig adviseur in projecten rond kwaliteit, innovatie en burgerparticipatie. Albeda: ‘Ik heb ik de afgelopen jaren als voorzitter van de adviescommissie gezien wat de toegevoegde waarde van het Keurmerk is voor verzekeraars. Het Keurmerk is belangrijk voor een verzekeraar om het klantbelang daadwerkelijk centraal te stellen. Ik kijk ernaar uit om vanuit het bestuur een bijdrage te kunnen leveren om het Keurmerk verder te ontwikkelen.’

Samenstelling bestuur

Het bestuur van de Stichting toetsing verzekeraars bestaat uit vijf leden, van wie er twee uit de verzekeringsbranche komen (Jan Steenman, voormalig directievoorzitter De Europeesche Verzekeringen en Danny van der Eijk, voormalig lid van de raad van bestuur van Achmea). De andere twee bestuursleden hebben een consumentenprofiel (Hein Albeda, zelfstandig adviseur en Willem van Boom, hoogleraar privaatrecht in Leiden). Onafhankelijk voorzitter is Elly Blanksma, burgemeester van de gemeente Helmond.

Klankbordgroep in plaats van adviescommissie

Sinds januari 2017 bestaat de adviescommissie niet meer. We hebben een klankbordgroep samengesteld van directeuren en bestuurders van keurmerkhouders. Deze klankbordgroep overlegt periodiek met de stichting over onderwerpen voor thema-onderzoeken, normen en andere keurmerkzaken. Met de klankbordgroep bouwen we aan een Keurmerk Klantgericht Verzekeren voor de toekomst.