Keurmerkhouder ABN AMRO Verzekeringen wint Nationale Schrijfwedstrijd 2014

Op 20 november ontving Pieter Eikelboom van ABN AMRO de Gouden Veer 2014 voor de beste tekst over geldzaken. De jury van de Nationale Schrijfwedstrijd vond zijn versie van de Algemene Voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering van ABN AMRO de beste uit 85 inzendingen uit de financiële wereld, met teksten over bankrekeningen en hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Wij zijn er trots op dat een verzekeraar met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren de prijs heeft gewonnen, gefeliciteerd!

Begrijpelijke financiële communicatie

De Nationale Schrijfwedstrijd maakt zichtbaar dat de financiële sector veel doet aan begrijpelijke communicatie. Toen wij als Stichting toetsing verzekeraars werden uitgenodigd om in een van de juryrondes een aantal teksten te beoordelen, hebben wij dan ook meteen toegezegd. Duidelijke en begrijpelijke informatie is namelijk een van de belangrijkste normen van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.

Over de schrijfwedstrijd

De Nationale Schrijfwedstrijd past binnen het NWO/ZonMw-themaprogramma ‘Begrijpelijke Taal’. Binnen dat programma doen Nederlandse universiteiten onderzoek naar de factoren die de begrijpelijkheid bevorderen. De uitkomsten van dat onderzoek worden omgezet in adviezen op het gebied van taal en communicatie. Kijk ook op www.nationaleschrijfwedstrijd.nl.