header
header-left
header-fill-left
header-fill-right
 
header-right
 

 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Stichting toetsing verzekeraars
Nummer 6 | juni 2013

 

In deze nieuwsbrief:

  • Seminar Klantgericht Verzekeren
  • Afronding controle websites verzekeraars

 

Seminar Klantgericht Verzekeren

 

Op woensdagmiddag 30 oktober 2013 organiseren wij voor de vierde keer het seminar Klantgericht Verzekeren.  Het thema dit jaar is Samen klantgericht. Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij het seminar. Houd 30 oktober in de middag daarom vrij!

 

Programma en locatie

We zijn momenteel nog hard aan de slag met de organisatie van het seminar. U hoort dus nog waar het seminar plaatsvindt. Wel kunnen we u verklappen dat het een zeer interessante middag wordt waar u zeker bij moet zijn!

 

Waarom mag u dit seminar niet missen?

Tijdens het seminar bespreken we wat de branche gezamenlijk moet doen om het consumentenvertrouwen te herstellen en daar hebben we uw ideeën hard bij nodig. Verder presenteren wij een publicatie over het Keurmerk Klantgericht Verzekeren: wat hebben we bereikt en waar willen we naartoe?

 

Meer informatie en aanmelden

In deze nieuwsbrief en binnenkort ook op onze website, vindt u meer informatie over de ontwikkelingen rondom het seminar. Zodra de inschrijving is geopend, melden wij dit uiteraard in deze nieuwsbrief.

 

 

Afronding controle websites verzekeraars

 

Momenteel ronden wij onze tussentijdse toets af op de websites van verzekeraars met het Keurmerk. Wij hebben gekeken of de verzekeraars zich aan de normen voor informatie op de website houden.

 

Terugkoppeling

Zodra wij de controle hebben afgerond en de resultaten hebben geanalyseerd, zullen we aan alle verzekeraars een terugkoppeling geven. U hoort dus van ons, ongeacht uw prestaties in de website-toets. We nemen de uitkomst van de controle bovendien mee in de volgende beoordeling van de verzekeraar.

 

Controlepunten

In de controle nemen we het volgende mee:

  • Klachtenrapportage: staat de rapportage over 2012 per 1 april op de site? Is het format voor de klachtenrapportage conform de normen?
  • Klanttevredenheidsonderzoek (KTO): staat het recentste KTO op de site? Welke verbeteracties zijn of worden er op basis van het KTO uitgevoerd?
  • Claimbehandeling: is er een duidelijke beschrijving van de claimbehandeling gepubliceerd?
  • Reactietermijnen: staan de reactietermijnen duidelijk en helder op de website vermeld?
  • Telefonisch contact: is de relevante informatie op de website gepubliceerd?

 

PS: hebt u het nieuwste blog van Ron van Kesteren al gelezen?

 
footer-top
footer-left footer-right
footer-bottom