Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Stichting toetsing verzekeraars
Nummer 13 | oktober 2013

In deze nieuwsbrief:

  • Laatste inschrijfweek seminar Klantgericht Verzekeren
  • Keurmerk nu ook voor volmachtkantoren
  • Uitkomsten KTO schade en zorg plaatsen
  • Nieuw lid commissie van advies
  • Son en OVZ geen keurmerkhouder meer

Laatste inschrijfweek seminar Klantgericht Verzekeren

Hebt u zich nog niet aangemeld voor het seminar Klantgericht Verzekeren op woensdagmiddag 30 oktober? Doe dit dan snel! U kunt zich nog aanmelden tot en met zondag 20 oktober. Daarna sluiten wij de inschrijving.

Programma

Tijdens het seminar maken wij aanpassingen in de keurmerknormen bekend. U krijgt het handboek met de aangepaste keurmerknormen bovendien mee. De nieuwe normen gaan in per 1 januari 2014. Daarnaast kunt u enkele workshops bijwonen over klantgerichtheid. In een rondetafeldiscussie gaan verzekeraars en stakeholders zoals de AFM, de Consumentenbond en het Verbond van Verzekeraars in op het herstellen van het consumentenvertrouwen in de verzekeringsbranche.

Publicatie

Tijdens de middag presenteren we de publicatie Mijlpaal: 1000 dagen Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Deelnemers krijgen deze publicatie uiteraard mee naar huis!

Locatie

De Glazen Ruimte in Maarssen

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten? Meteen inschrijven? Ga naar onze speciale seminarpagina. Wilt u collega’s meenemen? Ze kunnen zich ook inschrijven op de aanmeldpagina.

Keurmerk nu ook voor volmachtkantoren

Behalve verzekeraars kunnen vanaf nu ook volmachtkantoren het Keurmerk Klantgericht Verzekeren aanvragen.

Eerste aanmelding binnen

Nedasco is de eerste serviceprovider die zich heeft aangemeld voor het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Zij hopen het begin 2014 te behalen.

Uitkomsten KTO schade en zorg plaatsen

Een maand nadat het klanttevredenheidsonderzoek (KTO) is uitgekomen, moeten verzekeraars de resultaten van het KTO op hun website publiceren. Binnen twee maanden moeten verzekeraars aangeven of zij verbeteracties oppakken naar aanleiding van het KTO en zo ja, welke.

Controle op plaatsing KTO’s

In oktober zijn de KTO’s van schade en zorg gepubliceerd door het Verbond van Verzekeraars. Hebt u meegedaan aan een van deze KTO’s? Dan moet u de resultaten binnen een maand op uw website zetten en vervolgens binnen twee maanden de verbeteracties publiceren. Wij gaan binnenkort na of alle betreffende verzekeraars dit correct hebben doorgevoerd.

Nieuw lid commissie van advies

De commissie van advies van de Stichting toetsing verzekeraars adviseert het bestuur over de keurmerknormen en de wijze van beoordelen. Per 1 oktober verlaat John Pennink de commissie en neemt Fred de Jong het stokje van hem over.

Af- en aantreden

John Pennink is sinds de start bij het Keurmerk Klantgericht Verzekeren betrokken geweest. Eerst als directeur van de Stichting toetsing verzekeraars en daarna als lid van de adviescommissie. Wij bedanken hem hartelijk voor al zijn inspanningen voor de stichting.

Fred de Jong neemt de taken van John Pennink over. De Jong is zelfstandig onderzoeker en consultant, gespecialiseerd in de  marktwerking rond financieel advies. Daarnaast is hij onder meer als onderzoekersmanager betrokken bij het Amsterdam Centre for Insurance Studies.

Op de website vindt u alle leden van de commissie van advies en hun (neven)functies.

Son en OVZ geen keurmerkhouder meer

Verzekeraars SON scheepsverzekeringen en OVZ verzekeringen, onderdeel van TVM verzekeringen, zijn per 1 oktober geen keurmerkhouder meer. Deze verzekeraars hebben zelf besloten met het Keurmerk te stoppen. Zij geven aan dat ze wel aan de keurmerknormen voldoen, maar niet de (technische) infrastructuur hebben om de rapportages op te leveren waaruit blijkt dat zij voldoen.

46 keurmerkhouders

Zonder SON scheepsverzekeringen en OVZ verzekeringen zijn er nu 46 verzekeraars met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. De keurmerkhouders zijn goed voor ongeveer 64% van het totale premievolume. Op de pagina met keurmerkhouders vindt u welke verzekeraars het Keurmerk Klantgericht Verzekeren mogen voeren.

In deze nieuwsbrief leest u meer over de Stichting toetsing verzekeraars en het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. U vindt informatie over de keurmerknormen en wijzigingen daarin. Wilt u meer weten, reageren of een collega aanmelden? Stuur dan een e-mail naar: info@keurmerkverzekeraars.nl.