In deze nieuwsbrief:

  • Wint uw financiële tekst de Nationale Schrijfwedstrijd?
  • Reminder Seminar Klantgericht Verzekeren

Wint uw financiële tekst de Nationale Schrijfwedstrijd?

De Stichting toetsing verzekeraars zit dit jaar in de jury van de Nationale Schrijfwedstrijd. Deze wedstrijd gaat dit jaar over financiële communicatie. Denkt u dat uw organisatie de beste tekst heeft over een financieel onderwerp? Lever de tekst dan in op de wedstrijdsite en wie weet bent u op 20 november de winnaar van de Nationale Schrijfwedstrijd en neemt u de Gouden Veer in ontvangst!

Keurmerkhouder? Doe mee!

De Nationale Schrijfwedstrijd maakt zichtbaar dat de financiële sector veel doet aan begrijpelijke communicatie. De uitnodiging om te jureren voor de Nationale Schrijfwedstrijd hebben wij dan ook meteen aangenomen. Duidelijke en begrijpelijke informatie is een van de belangrijkste keurmerknormen en wij zien dan ook dat alle keurmerkhouders zich inspannen om informatie begrijpelijker te maken. We hopen dan ook dat veel keurmerkhouders hun teksten inzenden!

Glashelder en eerlijk

Financiële instellingen sturen hun klanten veel post toe met afrekeningen, nieuwe mogelijkheden en beloftes. Welke boodschap springt er tussen al die post uit? Welke tekst is glashelder over het product of de regeling, en volstrekt eerlijk over de voetangels en klemmen? Die financiële tekst zal dit jaar de Gouden Veer winnen.

Zend uw tekst in

Denkt u dat uw organisatie de beste financiële tekst heeft? Dien uw tekst dan in, of draag een tekst voor via de wedstrijdsite. Ook teksten die in opdracht geschreven zijn, komen in aanmerking. Let op: de inzendingstermijn is onlangs verlengd tot uiterlijk 17 oktober 2014. De schrijver of het team van schrijvers van de tekst ontvangt de prijs.

Feestelijke prijsuitreiking

De organisatie reikt de prijs voor de beste financiële tekst feestelijk uit tijdens de openbare slotbijeenkomst op donderdagmiddag 20 november 2014 in Amsterdam. Frits Spits, de presentator van het radioprogramma De Taalstaat, leidt de bijeenkomst. Over het belang van goede financiële communicatie spreken onder meer Leo Lentz (hoogleraar Tekstontwerp en communicatie, Universiteit Utrecht – ook spreker op het Seminar Klantgericht Verzekeren), en Sander van Es (Autoriteit Financiële Markten). Bij de paneldiscussie schuift financieel journalist Manno van den Berg (Telegraaf) aan.

Organisatie Nationale Schrijfwedstrijd

De Nationale Schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen en Schouten Nelissen in samenwerking met Tekstblad, tijdschrift over tekst en communicatie en met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De wedstrijd past binnen het NWO/ZonMw-themaprogramma Begrijpelijke Taal, waarin universitaire onderzoeksteams nagaan welke factoren de begrijpelijkheid van teksten bevorderen. Samen met hun maatschappelijke partners gebruiken zij de uitkomsten van hun onderzoeken voor adviezen over taal en communicatie.


Reminder Seminar Klantgericht Verzekeren

Vergeet u zich niet aan te melden voor het Seminar Klantgericht Verzekeren op 29 oktober? U kunt zich op onze website nog aanmelden tot en met 19 oktober. Daarna sluiten wij de inschrijving.

Voor (aankomend) keurmerkhouders en stakeholders

Op woensdag 29 oktober organiseren wij vanaf 10.30 uur ons seminar in Maarssen. Het seminar is voor verzekeraars met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren en stakeholders. BNR-journalist en presentator Rens de Jong  is dagvoorzitter. Hij zorgt voor een combinatie van inhoud, interactie en energie. Thema van het seminar is Keurmerk als benchmark.

Thema Keurmerk als benchmark

Vanaf januari 2015 starten we met een nieuwe thematische aanpak van de beoordelingen.  Jaarlijks stellen we enkele thema’s vast waarop we alle keurmerkhouders zullen toetsen. Na een toetsronde hebben we dan een overzicht van hoe alle keurmerkhouders op dat thema presteren. In het seminar staan de drie thema’s centraal die we in ieder geval in 2015 zullen toetsen.

What’s in it for me?!

Gedurende de dag laten vier experts op verschillende gebieden hun licht schijnen op de thema’s en natuurlijk op het onderwerp klantgerichtheid. Daarnaast kunt u al uw vragen over het Keurmerk Klantgericht Verzekeren stellen aan de auditors van de stichting en krijgt u voldoende gelegenheid om te netwerken. Aanmelden dus!

Meer informatie

Op onze speciale seminarpagina vindt u het volledige programma van het seminar en andere informatie. U kunt zich nog tot en met 19 oktober aanmelden voor het seminar. Ga meteen naar de website. Geïnteresseerde collega’s kunt u uiteraard wijzen op de aanmeldpagina.


Wilt u op de hoogte blijven van tips en weetjes rondom verzekeren en het Keurmerk Klantgericht Verzekeren? Like ons dan op Facebook!