In deze nieuwsbrief

  • 15 december bijeenkomst klantcontact bij Aegon!
  • CED als eerste expertisebureau getoetst op keurmerknormen
  • Geen wijzigingen in het handboek 2017

15 december bijeenkomst klantcontact bij Aegon!

Vorige week hebben onze auditors de laatste bedrijfsbezoeken voor het thema-onderzoek over klantcontact afgerond. Momenteel zijn wij aan de slag om alle resultaten te verwerken in een overkoepelend themarapport. Op 15 december zullen wij de resultaten presenteren tijdens de themabijeenkomst over klantcontact bij keurmerkhouder Aegon in huis.

Programma

De themabijeenkomst is bedoeld om u de resultaten uit het thema-onderzoek naar klantcontact te laten weten en om best practices te delen. Wij zullen zelf kort iets vertellen over de resultaten van het thema-onderzoek. Vervolgens gaat u met elkaar aan de slag. Ook zullen keurmerkhouder Aegon en Ankie Straathof van warenhuis de Bijenkorf iets vertellen over hun aanpak op een specifiek onderdeel van klantcontact.

U kunt vanaf 13.00 uur binnenlopen. Het programma start om 13.30 uur. We eindigen de dag met een borrel vanaf 16.45 uur.

Voor wie?

De bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor keurmerkcoördinatoren en andere medewerkers van verzekeraars met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren die te maken hebben met klantcontact (reactietermijnen, claimbehandeling en telefonisch contact). Coördineert u de keurmerkactiviteiten van meerdere labels? Wijs de keurmerkbetrokkenen bij de verschillende labels dan op deze bijeenkomst.

Inschrijven

Binnenkort kunt u zich inschrijven voor de bijeenkomst. Houd de nieuwsbrief in de gaten!


CED als eerste expertisebureau getoetst op keurmerknormen

Expertisebureau CED heeft zich succesvol laten toetsen op een aantal normen van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Daarmee is CED het eerste expertisebureau dat voldoet aan een aantal eisen van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.

Goede klantbediening

Ron van Kesteren, directeur van de stichting: ‘Wij hebben CED beoordeeld op die keurmerknormen die onder meer gaan over helder taalgebruik, de aanpak bij claims en klachten en de kwaliteit van het klantcontact. Wij concluderen dat CED aan de getoetste normen voldoet. Daarmee toont CED aan dat het de klant goed bedient, een belangrijk signaal voor partijen waarmee CED samenwerkt.’

Geen Keurmerk, wel erkenning

CED is geen verzekeraar. Dat betekent dat CED niet op alle keurmerknormen getoetst kan worden en het niet het Keurmerk als zodanig kan verkrijgen. CED staat daarom ook niet tussen de keurmerkhouders op de website. Dat maakt CED echter niet minder trots op deze erkenning. Bovendien is CED het eerste expertisebureau dat zich succesvol heeft laten keuren op een aantal relevante normen van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.


Geen wijzigingen in het handboek 2017

Omdat we geen wijzigingen nodig achten voor de normen die we volgend jaar gaan toetsen, passen we het handboek met keurmerknormen voor 2017 niet inhoudelijk aan. Het handboek 2017 vindt u hier.

Wijzigingen voor 2018

Voor 2018 willen we wel de nodige aanpassingen doen in het handboek. Wellicht kunnen enkele keurmerknormen komen te vervallen, omdat ze al voldoende in zelfregulering zijn uitgewerkt. En misschien moeten we bepaalde normen toevoegen of aanscherpen. Tevens bepalen we in 2017 de agenda en onderwerpen voor de thema-onderzoeken in 2018.