In deze nieuwsbrief

  • Schrijf u in voor de themabijeenkomst heldere taal!
  • Hein Albeda nieuw bestuurslid Stv

Schrijf u in voor de themabijeenkomst heldere taal!

Op donderdagmiddag 18 mei organiseren wij een themabijeenkomst over heldere taal, bedoeld voor alle keurmerkhouders. Tijdens de bijeenkomst delen we de uitkomsten van het thema-onderzoek over de overlijdensrisicoverzekering met u. Ook zullen keurmerkhouders Achmea en Delta Lloyd iets vertellen over het gebruik van heldere taal binnen hun organisatie. U kunt zich nu inschrijven op onze website!

Programma in ontwikkeling

Het programma is bijna rond, maar nog niet helemaal. In ieder geval presenteren Achmea en Delta Lloyd hun aanpak om helder taalgebruik en begrijpelijke informatie binnen hun concern levend te houden. Verder zult u met elkaar aan het werk gaan en presenteren wij uiteraard de uitkomsten uit het thema-onderzoek. U kunt vanaf 13.00 uur binnenlopen en om 13.30 uur start het programma. Om 16.45 uur sluiten we de middag af met een borrel.

Locatie: Centraal Beheer

Keurmerkhouder Centraal Beheer is zo gastvrij om ons op 18 mei te ontvangen voor de themabijeenkomst over heldere taal. Centraal Beheer is gevestigd in Apeldoorn. Het adres en de routebeschrijving vindt u op onze website.

Volgende themabijeenkomst bij u?

Wilt u uw bedrijf ook een keer laten zien aan uw collega-keurmerkhouders? Dan organiseren wij graag een keer een themabijeenkomst bij u. Als u interesse hebt, laat het ons dan weten via info@keurmerkverzekeraars.nl of aan uw contactpersoon bij Stv.


Hein Albeda nieuw bestuurslid Stv

Hein Albeda (57), zelfstandig adviseur in projecten rond kwaliteit, innovatie en burgerparticipatie, is per 1 april 2017 bestuurslid van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Albeda neemt het bestuurslidmaatschap over van Dick Westendorp die zes jaar in het bestuur van Stv heeft gezeten. Albeda was hiervoor vier jaar voorzitter van de adviescommissie van Stv. ‘Vanuit zijn functie als voorzitter van de adviescommissie kent Hein alle ins en outs van het Keurmerk. Bovendien weet Hein vanuit zijn adviseurswerk goed wat belangrijk is voor de consument. Daarom vult Hein ons bestuur goed aan’, aldus Elly Blanksma, voorzitter van de stichting.

Klankbordgroep in plaats van adviescommissie

Sinds januari 2017 bestaat de adviescommissie niet meer. We hebben een klankbordgroep samengesteld van directeuren en bestuurders van keurmerkhouders. Deze klankbordgroep overlegt periodiek met de stichting over onderwerpen voor thema-onderzoeken, normen en andere keurmerkzaken. Met de klankbordgroep bouwen we aan een Keurmerk Klantgericht Verzekeren voor de toekomst.


Ps: bekijk het jaarverslag over 2016 op onze website.