In deze nieuwsbrief

  • Reminder: schrijf u in voor de themabijeenkomst heldere taal!
  • Wij zoeken een junior auditor!
  • Stand van zaken thema-onderzoeken

Reminder: schrijf u in voor de themabijeenkomst heldere taal!

Op donderdagmiddag 18 mei organiseren wij een themabijeenkomst over heldere taal, bedoeld voor alle keurmerkhouders. Tijdens de bijeenkomst delen we de uitkomsten van het thema-onderzoek over de overlijdensrisicoverzekering met u. Ook zullen keurmerkhouders Achmea en Delta Lloyd iets vertellen over het gebruik van heldere taal binnen hun organisatie. U kunt zich nu inschrijven op onze website!

Programma

Het programma is vrijwel rond. Kijk op de website voor de sprekers en de laatste ontwikkelingen in het programma.

Locatie: Centraal Beheer

Keurmerkhouder Centraal Beheer is zo gastvrij om ons op 18 mei te ontvangen voor de themabijeenkomst over heldere taal. Centraal Beheer is gevestigd in Apeldoorn. Het adres en de routebeschrijving vindt u op onze website.


Wij zoeken een junior auditor!

Wij zijn op zoek naar een junior auditor voor het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Kent (of bent) u iemand met interesse? Wijs hem of haar dan op de vacature op onze website!

Wat gaat de auditor doen?

De auditor toetst de keurmerkhouders regelmatig op het naleven van de keurmerknormen. Hieronder vallen de volgende deeltaken:

  • keurmerkaudits uitvoeren, zowel van achter het bureau als in interviews met medewerkers op het kantoor van de verzekeraar;
  • rapportages opstellen over de audits.

We vragen iemand met HBO werk- en denkniveau en enkele jaren werkervaring op het gebied van beoordelen/auditing, bij voorkeur binnen de financiële dienstverlening. U bekijkt de volledige vacaturetekst op onze website.


Stand van zaken thema-onderzoeken

Onlangs hebben de informatie-uitvraag voor het thema-onderzoek Kwaliteitsverbetering verstuurd. Uiterlijk op 26 mei ontvangen wij graag alle opgevraagde documenten. Momenteel is ons secretariaat aan de slag om de bedrijfsbezoeken in te plannen.

Thema Fraudebeleid

We zijn druk bezig met de bedrijfsbezoeken voor het thema-onderzoek Fraudebeleid. Begin juni leggen wij de laatste bezoeken af en zullen wij aan de slag gaan met het overkoepelende themarapport. Wij zullen het themarapport na de zomer publiceren. Uiteraard organiseren we ook deze keer weer een themabijeenkomst.

Afronding thema-onderzoek orv

Het overkoepelende themarapport over ons onderzoek naar de overlijdensrisicoverzekering is bijna klaar. Tijdens de themabijeenkomst over heldere taal op 18 mei presenteren wij de onderzoeksresultaten. De deelnemers krijgen een exemplaar van het onderzoeksrapport mee naar huis. Wij koppelen de individuele keurmerkhouders enkele dagen voor de themabijeenkomst terug waar zij staan in de benchmark.