In deze nieuwsbrief

  • Themabijeenkomst Claimafhandeling
  • Thema-onderzoek Klacht- en feedbackmanagement 

1 november themabijeenkomst Claimafhandeling

Op donderdagmiddag 1 november organiseren wij voor keurmerkhouders een bijeenkomst over het thema-onderzoek Claimafhandeling. De bijeenkomst vindt plaats bij keurmerkhouder NV Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken in Den Haag. Bent u keurmerkhouder en wilt u leren van en discussiëren met uw collega-verzekeraars over claimafhandeling? Meld u dan meteen aan!

Programma

Momenteel werken wij nog aan het programma van de themabijeenkomst. Deze zal ’s middags plaatsvinden tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Naast de presentatie over de resultaten van het thema-onderzoek door Stv-auditor Sibylle Moning, presenteren een aantal keurmerkhouders die middag ook een best practice op het gebied van claimafhandeling. Daarnaast zullen de deelnemers met elkaar een case behandelen.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor keurmerkcoördinatoren, claimbehandelaars, teammanagers Claimafhandeling, auditors Volmacht en andere medewerkers die zich bezighouden met claimafhandeling door de eigen organisatie of bij aangesloten gevolmachtigden.

Bent u keurmerkcoördinator en coördineert u de keurmerkactiviteiten van meerdere labels? Wijs de keurmerkbetrokkenen bij de verschillende labels dan op deze bijeenkomst.


Thema Klacht- en feedbackmanagement

Onlangs hebben alle keurmerkcoördinatoren de uitvraag ontvangen voor het thema-onderzoek Klacht- en feedbackmanagement. Vanaf november zullen wij bij alle keurmerkhouders op bedrijfsbezoek gaan. Bovendien zullen wij bij vier keurmerkhouders die zich hebben opgegeven voor het Gouden Oor, in een aanvullend dagdeel de vereisten voor het Gouden Oor toetsen.

Waar gaat dit thema-onderzoek over?

Bij het thema-onderzoek Klacht- en feedbackmanagement gaat het om de volgende vier onderwerpen: 

1. Beleid en cultuur;
2. Mensen en middelen;
3. Lerende organisatie;
4. Luisteren naar de klant.

Rond juni 2019 brengen we een rapportage uit met de resultaten van alle keurmerkhouders in dit thema-onderzoek. 

Geaccrediteerd voor de toets op het Gouden Oor

Onlangs hebben alle auditors van de stichting een training gevolgd over het toetsen van de Gouden Oor Standaard. Het resultaat is dat de stichting nu is geaccrediteerd om de Gouden Oor Standaard te toetsen bij organisaties die dat willen.

Is uw organisatie nog geen trotse eigenaar van het Gouden Oor en wilt u dat uw organisatie dat wel wordt? Neem dan contact met ons op via info@keurmerkverzekeraars.nl, of bel 070 - 750 82 15.