Keurmerkpanel

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren eist van keurmerkhouders dat zij helder communiceren over hun verzekeringen. Consumentenonderzoek toont aan dat dit de belangrijkste norm is van het Keurmerk. Daarom willen we consumenten zoveel mogelijk betrekken bij het beoordelen van de informatie over verzekeringen. U kunt immers het beste aangeven of deze informatie duidelijk en begrijpelijk is.

Waarom panellid worden?

Als u lid wordt van het consumentenpanel, dan draagt u bij aan begrijpelijkere informatie over verzekeringen. Daarnaast helpt u ons mee om te beoordelen of een bedrijf het Keurmerk Klantgericht Verzekeren verkrijgt, behoudt of verliest. U krijgt bovendien een vergoeding.

Wat moet ik doen en hoeveel tijd kost het?

Wij zullen u ongeveer eens per twee maanden ongeveer tien vragen stellen over informatiemateriaal over verzekeringen. Het duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier om de vragen te beantwoorden. 

Krijg ik een vergoeding?

U krijgt een vergoeding als u deelneemt aan het panel. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven welke vergoeding u wilt:

  • U dingt mee naar leuke prijzen die wij enkele malen per jaar verloten onder de deelnemende panelleden.
  • Iedere keer dat u een vragenlijst invult, spaart u punten. Deze kunt u na viermaal deelnemen verzilveren voor een cadeaubon van Bol.com (ter waarde van € 25).

Wat is het Keurmerk Klantgericht Verzekeren?

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren is een keurmerk voor de service van verzekeraars en bedrijven die namens een verzekeraar verzekeringen afsluiten (gevolmachtigden). De Stichting toetsing verzekeraars beheert en ontwikkelt dit Keurmerk. Keurmerkhouders worden door de stichting regelmatig getoetst op hun dienstverlening. Voor meer informatie bekijkt u deze website.

Meer weten of aanmelden?

Ga naar de panelsite. Daar vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.