Goed verzekerd een huis huren of kopen

Als u een huis koopt of gaat huren, is het verstandig om een aantal verzekeringen af te sluiten. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle mogelijke verzekeringen die horen bij het huren of kopen van een huis.

Huren en verzekeringen

Als u een woonruimte huurt, kunt u zich tegen brand, diefstal of schade aan uw spullen verzekeren met een inboedelverzekering. Hebt u waardevolle sieraden, kunst of muziekinstrumenten in huis, dan is een kostbaarhedenverzekering daar geschikt voor.

Als u huurt, controleer dan in het huurcontract wie eventuele ruitbreuk voor zijn rekening neemt (u of de verhuurder). In de meeste gevallen moet de huurder de kosten voor gebroken ruiten op zich nemen. Glasschade kan in uw inboedelverzekering gedekt zijn. Als dit niet zo is, kunt u een aparte glasverzekering afsluiten.

Kopen en verzekeringen

Gaat u een huis kopen? Daar komt een hoop bij kijken. Hieronder vindt u een overzicht van de soorten verzekeringen die u moet of kunt afsluiten als u een huis koopt of bezit. Vergeet vooral niet om u goed te laten informeren of bepaalde verzekeringen verplicht, handig of verstandig zijn.

Noodzakelijke verzekeringen voor huiseigenaren:


Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het kopen van een huis op de site van het Nibud, Wijzer in Geldzaken en Vereniging Eigen Huis. Voor meer informatie over huren bekijkt u de site van Wijzer in Geldzaken.