Weblog

Ron van Kesteren
directeur Stichting toetsing verzekeraars

Veilig de feestdagen in!

De feestdagen komen er weer aan. Maar het is niet alleen maar zorgeloos genieten in de decembermaand. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er niet wordt ingebroken in de donkere dagen. Of dat de kerstversiering in brand vliegt. In dit weblog vindt u wat handige tips om van de laatste maand van het jaar écht een feest te maken!

Brandveilige feestdagen

De kerstboom versieren, hier en daar een kaarsje aansteken en een knappend vuur in de open haard. Hartstikke knus en gezellig, maar denk wel aan de brandveiligheid. Weet u bijvoorbeeld wat u moet doen als uw huis in brand staat? Oefening baart kunst. Gebruik hiervoor het stappenplan van de Nationale Brandpreventieweken. Zorg er daarnaast voor dat de versiering in huis veilig is. Echt dennengroen is bijvoorbeeld erg brandbaar, dus beter is geïmpregneerd kerstmateriaal. En vergeet vooral niet om de schoorsteen te laten vegen, als u uw open haard gebruikt!

Uw huis geen kerstcadeau voor inbrekers

Bent u tijdens de feestdagen veel op pad? Of misschien wel lekker op vakantie? Maak van uw huis dan geen kerstcadeau voor inbrekers! De politie heeft veel handige tips om de kans op inbraak te verkleinen. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende verlichting om uw woning en zorg ervoor dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen. Kijk voor meer tips op de site van de politie. En vergeet vooral de deur niet op slot te doen, al maakt u maar een ommetje.

Veilig rijden in de wintermaanden

Als u een auto hebt, dan wordt het zo langzamerhand tijd voor winterbanden. Het is niet te hopen, maar krijgt u een aanrijding? Meld de schade dan met uw mobiel. Zet de schade-app op uw telefoon zodat u de schade meteen kunt melden bij uw verzekeraar! U vindt de app Mobielschademelden.nl in de appstore. Meer informatie vindt u hier.

Ik wens u mooie feestdagen!