Internet vergelijken

Nieuwe klanten krijgen de eerste 6 maanden hoge kortingen op hun internet abonnement. Veel mensen blijven jarenlang bij dezelfde provider zitten zonder dat ze weten dat ze goedkoper uit kunnen. In Nederland heb je veel keuzes uit internetproviders en type internetverbindingen. Hierdoor is het belangrijk om eerst na te gaan wat voor abonnement je wil en daarna een manier om alle opties met elkaar te vergelijken.

Welke type internet abonnementen zijn er?

Bij internet abonnementen kun je ervoor kiezen om alleen internet te nemen maar heb je ook de optie om dit te combineren met tv en bellen.

Alleen internet abonnement

Heb je geen behoefte aan een vaste telefoon en gebruik je streamingdiensten in plaats van via de kabel tv kijken? Dan is een alleen internet  abonnement iets voor jou. Er zijn in Nederland 3 type internetverbindingen: DSL, kabel en glasvezel.

DSL internet heeft de meeste beschikbaarheid in Nederland omdat deze verbinding via de telefoonlijn gaat. Een nadeel van DSL internet is dat de snelheid wordt bepaald op basis van de afstand tussen je huis en de wijkkast. 

Internet via kabel gaat via de televisiekabel. In vergelijking met DSL zijn de beschikbare snelheden hoger en meer stabiel. Kabel internet heeft ook een goede beschikbaarheid, maar heeft als nadeel dat je bij je internetabonnement een tv pakket erbij moet nemen. Je hebt bij kabelinternet ook alleen maar keuze uit in provider: Ziggo.

Glasvezelinternet is de snelste en meest stabiele internetverbinding die je kunt krijgen. Een glasvezelverbinding heeft voor download-en upload dezelfde snelheid. Bij de andere twee verbinding zit kan er nog een aardig verschil zitten tussen de upload en download snelheid.  Het enige nadeel van glasvezel is dat het nog lang niet overal beschikbaar is. De situatie wordt wel elk jaar beter omdat op steeds meer plaatsen een glasvezelaansluiting wordt aangelegd. Zelfs als er momenteel nog geen glasvezel bij jou beschikbaar is, kan dit binnenkort snel veranderen.

Internet en tv pakket

Wil je internet en tv van dezelfde provider? Dan is een internet en tv pakket de beste keuze voor jou. Bij een internet en tv pakket kun je als nieuwe klanten vele extra’s zoals meer zenderpakketten of een cashback krijgen.

Alles in 1 pakket (internet, tv en bellen)

Als laatste zijn er ook nog de alles in 1 pakketten. Als je naast internet en tv ook vast bellen van dezelfde provider wil dan moet je een alles in 1 pakket nemen.  Een voordeel van een alles in 1 pakket is dat je alles op 1 rekening krijgt waardoor je maandelijkse kosten meer overzichtelijker worden.

Internet vergelijken

De beste manier om internet abonnementen te vergelijken is met een online vergelijker. Hiermee kun je makkelijk meerdere providers vergelijken die beschikbaar zijn op jouw adres. Zo hoef je niet elke internet providers website af te gaan en kun je in één keer zien wat het aanbod is. In de vergelijker kun je ook meteen zien welke providers er momenteel aanbiedingen hebben. Er zijn tegenwoordig veel websites waar je kan

Internet vergelijken

Internet abonnementen vergelijken

Internet quiz Beginner