Uitvaartverzekering

Een begrafenis of crematie is kostbaar en daarom is er de uitvaartverzekering. Deze verzekering vergoedt de kosten die komen kijken bij een uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan de kist, maar ook de bedragen die gemoeid zijn met rouwdrukwerk en het regelen van rouwauto’s. En ook dekt deze verzekering de kosten van een uitvaartverzorger. Wat er precies is verzekerd bij een uitvaartverzekering hangt af van het type polis dat er is afgesloten. Wil je een begrafenis- of crematieverzekering afsluiten? Doe dit pas na grondig onderzoek. Op die manier weet je precies wat je verzekert voor een uitvaart. We vertellen je er alles over!

Hoe kies je de beste uitvaartverzekering?

In je zoektocht naar een uitvaartverzekering bemerk je al snel dat er een divers aanbod is van verzekeringen. Hoe kies je nu de juiste uitvaartverzekering? Alles staat of valt met de wensen die je hebt rondom je uitvaart. Heb je geen eigen spaarpotje om een begrafenis of crematie te financieren? Dan is het raadzaam om een verzekering af te sluiten. De verzekeringsmaatschappij vergoedt na je overlijden gedeeltelijk of volledig de kosten van een begrafenis of crematie. Bovendien zadel je hiermee ook nabestaanden niet op met een enorme kostenpost. Wat er precies wordt uitgekeerd, hangt af van wat je hebt verzekerd. Daar lees je meer over in de volgende alinea.

Wat zijn de belangrijkste verschillen bij uitvaartverzekeringen?

Uitvaartverzekeringen zijn er in vier vormen: een kapitaalverzekering, een naturaverzekering, een combinatie van deze twee verzekeringen of een koopsompolis. We zetten de belangrijkste kenmerken van iedere type verzekering voor je uiteen:

Kapitaalverzekering
De kapitaalverzekering is een geldverzekering. Na overlijden van de verzekerde wordt er een geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. In principe is het geldbedrag vrij besteedbaar.

Naturaverzekering
Met een naturaverzekering verzeker je goederen en diensten die horen bij een uitvaart. Veelal kies je uit een basispakket, maar het is ook mogelijk om allerlei opties mee te verzekeren. Wel moet je altijd goed opletten tot welk bedrag de uitvaart wordt bekostigd.

Combinatiepolis
De combinatiepolis is een verzekering die bestaat uit zowel een naturapakket als een kapitaalverzekering. Vaak mag het bedrag alleen worden besteed aan de begrafenis of crematie.

Koopsompolis
Naarmate je ouder wordt, neemt ook het risico voor een uitvaartverzekeraar toe dat je eerder overlijdt. Ben je ouder dan 75 jaar, dan is het vaak niet meer mogelijk om een gewone uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is er de koopsompolis. Je betaalt eenmalig een bedrag dat pas vrijkomt wanneer je overlijdt.

Waarom uitvaartverzekeringen vergelijken?

Ben je op zoek naar een goede begrafenis- of crematieverzekering? Een uitvaartverzekering vergelijken is altijd een uitstekend idee. Waarom dat zo is, zetten we graag voor je op een rij:

  • Je vergelijkt uitvaartverzekeringen meestal op premie. Toch is het ook belangrijk om de voorwaarden nauwkeurig door te lezen. Dit verschilt per verzekeraar. Vooral bij een naturaverzekering ben je vaak gebonden aan een aantal voorwaarden.
  • Vergelijken is relevant omdat je graag een verzekering afsluit die volledig is afgestemd op je persoonlijke wensen. Je wilt geen premie betalen voor diensten die niet noodzakelijk zijn. Andersom betaal je liever wat meer, dan wanneer nabestaanden moeten bijbetalen om je uitvaart te kunnen bekostigen.
  • Let er op dat je altijd een verzekering kiest die de benodigde diensten of kosten vergoedt. Uitvaartkosten stijgen vrijwel ieder jaar.

Uitvaartverzekering vergelijken, hoe werkt dat?

Zelf een uitvaartverzekering vergelijken helpt je om een juiste beslissing te maken in je zoektocht naar een begrafenis- of crematieverzekering.

Dankzij de slimme zoekfilters op de site weet je snel genoeg welke uitvaartverzekering het beste aansluit op je wensen.

Via ons kies je uit verschillende uitvaartverzekeringen. Selecteer vervolgens de verzekering waar jouw voorkeur naar uitgaat. Na het invullen van je geboortedatum, maak je kennis met het aanbod uitvaartverzekeraars.
Heb je een goede polis gevonden? Dan verwijzen wij je door naar de desbetreffende verzekeraar en sluit je eenvoudig online de gewenste verzekering af.

Vergelijk uitvaartverzekeringen op Keuze