Uw huis verbouwen zonder zorgen

Een verbouwing kan aardig wat kosten. Het is de moeite waard om te overwegen of u zich wilt verzekeren tegen een aantal risico’s die een verbouwing met zich meebrengt. 

Nulmeting voor de verbouwing

Voordat u begint met een verbouwing is het verstandig om een nulmeting te doen om de bouwtechnische staat van uw huis en dat van de buren vast te stellen. Met een nulmeting kunt u achteraf vaststellen of de verbouwing schade heeft veroorzaakt.

Pas uw opstalverzekering aan

De kans is groot dat uw woning meer waard is na de verbouwing. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar het betekent ook dat u uw opstalverzekering moet laten aanpassen aan de nieuwe waarde. Bespreek dit met uw verzekeraar of tussenpersoon voordat u begint met de verbouwing. Dan kan die uw verzekering alvast laten aanpassen zodat u meteen na de verbouwing voor het juiste bedrag verzekerd bent.

Verzekeringen tijdens de verbouwing

  • CAR-verzekering: veel aannemers hebben een doorlopende verzekering die schade dekt die tijdens de verbouwing ontstaat. Dit kan schade zijn aan het verbouwde zelf of aan uw huis of dat van de buren. Ga vooraf voor de zekerheid na of uw aannemer zo’n CAR-verzekering heeft. CAR staat voor Construction All Risks.

  • Rechtsbijstandsverzekering: verloopt de verbouwing niet naar wens en krijgt u hierover een conflict met de aannemer? Dat is erg vervelend! Helemaal als dit voor de rechter komt en de kosten dus oplopen. Een rechtsbijstandsverzekering beschermt u tegen hoge kosten door een juridisch conflict. Sluit deze verzekering wel op tijd af, want meestal kunt u pas na drie maanden wachttijd aanspraak maken op de verzekering.


Meer informatie

Wilt u meer weten over verbouwingen? Kijk dan op de site van het Nibud en Vereniging Eigen Huis.